Napredak1869


Go to content

Main menu:


Нора Караиванова

Школа по изкуствата > ЗВЕЗДИ

Нора Караиванова е Сребърна медалиска от музикален идол на България. Родният и град е Горна Оряховица. Тя е на 21 години. Започва да се занимава с музика от много малка, едва 7 годишна прави своите първи стъпки във формация „Патиланци” с вокален педагог Аделина Колева. Като солист във вокалния клас на Аделина Колева, директор на школата по изкуства при НЧ „Напредък 2869” гр. Г. Оряховица, Нора пее на национални и международни конкурси в страната и извън граница и печели І-ви награди и Гранд При. Нора грабна приза на "Хит минус едно" и печели втора награда за изпълнители на конкурса "Бургас и морето" с песента "I'm looking".Гласовитата хубавица Нора е голямата надежда на композитора Валентин Пензов. Дебютният й албум "I'm Nora and I'm looking" излиза на музикалния пазар през пролетта. Той включва осем песни, продукт на маестро Пензов и 8 синбека. Композиторът казва за Нора: "Тя е много сериозна, амбициозна и дискретна - не говори за личния си живот." Тя с лекота печели първа награда на конкурса "Хит минус едно", където взривява публиката с прочувственото изпълнение на песента "I'm looking". В "Бургас и морето" е забелязана и отличена с втора награда за невероятните си вокални данни и присъствие на сцена отново с хитовото парче. Аранжор и тонрежисьор на дебютните й продукции е сръбският композитор Алек Нушев.

Въпреки, че няма средно музикално образование в момента е студентка в Национална музикална академия , специалност " Поп и джаз пеене". Нора споделя , че харесва всякаква музика, но предпочита да пее рок и R&B, а в свободното си време се отдава на писането на текстове. Журито на Music idol не крие предпочитанията си към талантливата Нора, а Луси плачеше, когато двете и любимки Нора и Пламена получиха най-малък вот при гласуването. На въпрос от водещите на шоуто, Валери Божинов изказа симпатиите си към Нора Есил Дюран твърди за Нора: "Ако България трябва да продаде глас в чужбина, то това ще е гласът на Нора". На импровизиран конкурс, тя бе избрана от колегите си във формата за Мис Music idol.
На големия финал се представи с Close My Eyes Forever на Лита Форд и Ози Озбърн и баладата на Селин Дион от филма Титаник My Heart Will Go On, но като пънкрок.
В последния, трети кръг пя Simply The Best на Тина Търнър, но изгуби титлата от Тома
В концертите е изпълнявала още:
Wild Dances на Руслана; Стари мой приятелю на Лили Иванова ; I'm Every Woman на Уитни Хюстън/Чака Кан; My Number One на Елена Папаризу; Ветрове на Лили Иванова (в дует с Пламена); Every Way That I Can на Сертаб Еренер; Memory от мюзикъла Котките; Close My Eyes Forever на Лита Форд и Ози Озбърн; Hips Don't Lie на Шакира и Уайклеф Жан; Let Me Cry ( в дует с Мариана Попова) на Тина Търнър (из филма Лудият Макс-3); Irreplaceable на Бийонсе; Погледни ме в очите на Анелия; Лъжа е на Преслава; I'm So Excited на Пойнтър систърс; Lady Marmalade на Лабел; Ain't No Sunshine на Бил Уидърс; The Voice Within на Кристина Агилера.
Графа и Нора изненадаха всички през месец август, когато премиерно представиха „Именно ти” на фестивала „Бургас и морето”. Там изпълнителя на годината Владимир Ампов–Графа и една от най-талантливите млади български певици - очарователната Нора от най-успешното телевизионно музикално риалити Мюзик Айдъл 2 спечелиха трето място.

Видеото към „Именно ти” е реализирано с подкрепата на AVON, които за втора година спонсорират клип на Графа. Режисьор е Васил Стефанов, с който Графа работи и по проекта „Чуваш ли ме”. За снимките той и екипът му избрат ж.п. депо, намиращо се в близост до София. Заобиколени от минаващи влакове и при минусови температури, Графа и Нора, както и всички участващи в клипа прекарват цял ден на открито. В резултат се е получил един невероятен и вълнуващ видеоклип!

BackPlayNext

™DeSigN by PL_5® | napredak_1869@abv.bg

Back to content | Back to main menu